Въведение в Forex търговия

Има много пазари:, пазари за акции, фючърси, опции и валути. Те вероятно са най-достъпни пазари за ежедневна търговци като вас и I. Хората лесно да разбере основите на търговия с акции, така че аз ще понякога използват примери от този пазар.

Започнах търговия с акции на първо място и след това се преместих на търговия с валути, следователно, по-голямата част от примерите, които ще се използва в тази книга са получени от търговия с валути.

Ако не знаете много за търговия с валута, позволете ми да го запозная с вас. Това е, което аз търговията и аз вярвам, че той е един от най-добрите пазари за търговия, защото на нейната ефективност. Транзакционните разходи за изпълнение на търговията са минимални и повечето брокери, които осигуряват с инструментите и данните, които трябва да направите вашия търговски решения, те обикновено ги предоставят безплатно. Пазарът е отворен 24 часа в денонощието, който ви позволява да проектиране на часовете за търговия около дневния си ангажименти. Той е силно летливи, което е чудесно за тези хора, които търсят възможности за търговия на ден.

Валутния пазар е пазар, в който са закупени валути и продаден един срещу друг. Хора могат свободно да се отнасят до този пазар под различни етикети, включително валутен пазар, валутен пазар, валутни пазар или на пазара на валута.

Валутния пазар е най-големият пазар в света, с дневния обем на търговия с над $ 1.5 трилиона щатски долара. Всички сделки с участието на международната търговия и инвестиции трябва да мине през този пазар, тъй като тези транзакции са свързани с обмена на валутите.
Това е най-съвършеният пазар, който съществува, защото има голям брой купувачи и продавачи, всички продажбата на същите продукти. Има свободния поток на информация и има малко пречки за участие.

Пазарът за обмяна на валута е на борсата (OTC) пазар, което означава, че не е едно специфично място, където купувачи и продавачи, действително могат да се срещнат, за да обменят валута. Вместо това, сделките се извършват по телефон, факс, електронна поща или чрез интернет страниците на брокери, които са специализирани в търговия с валута.
Големите центрове за справяне в момента на писане са: Лондон, с около 30% от пазара, Ню Йорк, с 20%, Токио, с 12%, Цюрих, Франкфурт, Хонконг и Сингапур, с около 7%, следван от Париж и Сидни с 3% всяка. Поради факта, че тези центрове са по целия свят, чуждестранни търговци обмен може да извършва сделки 24 часа на ден. Пазарът затваря само в почивните дни.

Основните „играчи“ на Форекс пазара

Пет широки категории на участниците са: потребители, бизнес, инвеститори, спекуланти, търговски банки, инвестиционни банки и централните банки.
Потребителите, включително посетителите на страни, туристите и имигрантите, трябва да обменят валута, когато те пътуват, така че те могат да купуват местни стоки и услуги. Тези участници не разполагат с власт да определят цените. Те просто купуват и продават според преобладаващия курс на обмяна. Те съставляват значителна част от обема се търгуват на пазара.

Предприятията, които се внос и износ на стоки и услуги трябва да обменят валута, да получават или да извършват плащания за стоките, които те може да са закупили или услугите, които те могат да имат окаже.

Инвеститорите и спекулантите се нуждаят от валути, за да купуват и продават на инвестиционни инструменти, като акции, облигации, банкови депозити или недвижими имоти.
Големи търговски и инвестиционни банки са „цена създателите“. Те са тези, които купуват и продават валути по обменния курс купува и оферта, че те декларират, чрез своите чуждестранни дилъри за обмен.

Търговските банки осъществяват сделки с клиенти от една страна, и с Interbank или други банки, от друга страна. Те печалба от използване на офертата и оферта разпространение. Цена „купува“ е на валутния курс, че купувачът е готов да купи и офертната цена на валутния курс, при които продавачът е готов да продава. Разликата се нарича спред купува оферта. Те също така правят печалби от спекулация за това, дали обменния курс ще се повиши или да падне.
Централните банки участват на валутния пазар в тяхното ефективно мито, тъй като банките за специално тяхното правителство. Те не търгуват валути за намерението на вземане на печалби, но по-скоро за улесняване на паричните политики на правителството и да помогне изглаждат колебания на стойността на валутата на тяхната икономика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар